Zwaargewonde bij schietpartij in Zevenaar (update)

Zevenaar – Zondagavond heeft er in de Berkenstraat een schietpartij plaatsgevonden. Hierbij is een persoon zwaargewond geraakt.

De schietpartij gebeurde rond 19:40. Het slachtoffer is met spoed en met politiebegeleiding per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De straat is afgezet en de politie doet onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld.

Het incident trekt veel bekijks van buurtbewoners.

Update 21:34:

De man is neergeschoten door de politie. De man vormde een bedreiging voor agenten die zich genoodzaakt voelden om hun dienstwapen te gebruiken laat de politie weten. De politie was afgekomen op een melding van huiselijk geweld waar een dreigende situatie is ontstaan en de agenten geen andere uitweg zagen om te schieten.

De zaak wordt onderzocht door de Rijksrecherche. Dit is standaard procedure als een politieagent geschoten heeft.