Audi crasht bij achtervolging door Koninklijke Marechaussee

13/05

Foto: Politie

13/05

Foto: Politie

De Koninklijke Marechaussee zag in de nacht van dinsdag op woensdag rond 1:50 een opvallende Audi RS3 bij Babberich. Zij wilde de bestuurder controleren, maar plots gaf de bestuurder plankgas.

Er volgde een korte achtervolging waarbij hoge snelheden werden gehaald. De Audi crashte op de Emmerichseweg dichtbij de Duitse grens. De bestuurder wist alsnog uit de auto te komen en te voet te vluchtte. Meerdere eenheden zette de omgeving snel af en de hondengeleider met zijn diensthond Rico kwamen gingen te werk. Door het goede speurwerk van de diensthond werd de verdachte gevonden.

De man, een 24-jarige man uit Utrecht, zat verderop in de struiken. De man werd aangehouden. Waarom de man vluchtte kon de politie inhoudelijk niets zeggen. De zaak wordt onderzocht door de Koninklijke Marechaussee Zevenaar.